- 2 яйца
- 6 с.л. олио
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. амонячна сода
- 1/2 ч.ч. захар, настъргана кора от лимон (не слагам)
- брашно за меко тесто
- 1л. прясно мляко
- 125 гр. масло
- 2 яйца
- 5 с.л брашно
- 1 ч.ч. захар
- ванилия и съответно какао
От продуктите за платките се замесва меко тесто, от което се разточват почти без остатък 5 тънки платки с диаметър 20-22 см. Пекат се за кратко на умерена фурна до порозовяване на краищата.
Кремът се приготвя като стандарния крем ванилия, като в половината се добавя какао (аз сложих инстантно за по-бързо).
Всяка кора се сиропира леко и се маже с крем - редуват се бял и кафяв. Отгоре съм си я поръсила с орехи, но може да се украси и по друг начин.
1 коментар:
Чудесно изглежда. Поздравления! Много сочна.
Публикуване на коментар