Продукти:
- 3 големи яйца
- 2 пълни супени лъжици брашно
- 1 пакетче царевично нишесте
- 1 прахче вания
- 6 пълни супени лъжици захар
Това не е нищо повече от един най-обикновен пандишпан.
Жълтъците се разбиват със захарта. Белтъците се разбиват на сняг и се настилат върху жълтъците. Най-отгоре се наръсва равномерно пресятото брашно с ванилията и нишестето. С дървена лопатка леко се съединяват всички слоеве. Сместа се пълни в пош или найлоново пликче с отрязан връх и се оформят ленти върху хартия за печене. Пекат се на 170-180 градуса до порозовяването на краищата.
Може да се ползват за торта, тирамису или просто да си ги топите в кафето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар