неделя, 27 май 2012 г.

Бишкоти


Продукти:
  • 3 големи яйца
  • 2 пълни супени лъжици брашно
  • 1 пакетче царевично нишесте
  • 1 прахче вания
  • 6 пълни супени лъжици захар
Приготвяне:
Това не е нищо повече от един най-обикновен пандишпан.
Жълтъците се разбиват със захарта. Белтъците се разбиват на сняг и се настилат върху жълтъците. Най-отгоре се наръсва равномерно пресятото брашно с ванилията и нишестето. С дървена лопатка леко се съединяват всички слоеве. Сместа се пълни в пош или найлоново пликче с отрязан връх и се оформят ленти върху хартия за печене. Пекат се на 170-180 градуса до порозовяването на краищата.
Може да се ползват за торта, тирамису или просто да си ги топите в кафето.

Няма коментари: