петък, 18 май 2012 г.

Бисквитена торта



Продукти:
  • 1и1/3 пакет обикновени бисквити (от по 230 гр.)
  • 1ч.ч. сварено кафе
  • 250 гр. меко масло
  • 1 ч.ч. пудра захар + 1 Пак. ванилена захар
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. нишесте
  • 250 мл. прясно мляко
  • 1 бурканче сладко от портокалови (лимонови) корички.

Приготвяне:
Нишестето се сварява в прясното мляко и се слага настрани да изстине. Пудрата захар се смесва с ванилената и заедно се пресяват. В купа се разбива с миксер маслото, като малко по малко се добавя захарта. Добавят се един по един двата жълтъка, накрая - лъжица по лъжица свареното и изстинало нишесте. Разбива се с миксер през цялото време!
Редуват се бисквити, напоени с кафе, маслен крем и сладко от портокалови кори. Охлажда се за няколко часа, най-добре цяла нощ.

Няма коментари: