Продукти:
- 250 гр. меко масло или маргарин
- 200 гр. захар
- 4 яйца
- 350 гр. брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 ч.ч. без един пръст кисело мляко
- 1 прах ванилия
За плънката:
- 60 гр. стафиди, предварително накиснати в някакъв алкохол
- няколко супени лъжици конфитюр от дюли (ще стане с всякакъв)
- 1/2 ч.ч. орехи, нарязани на едро
- канела
Маслото се разбива със захарта, добавят се едно по едно яйцата и ванилията. Миксерът се спира и на ръка към сместа се добавя първо киселото мляко, а после пресятото с бакпулвера брашно. Половината тесто се изсипва в намаслена форма, отгоре се разпределя плънката и се покрива с другата половина от тестото. Пече се на 160-170 градуса до суха клечка (при мен отне повече от час).
Няма коментари:
Публикуване на коментар