неделя, 27 май 2012 г.

Кекс с пълнеж от орехи и стафиди



Продукти:
  • 250 гр. меко масло или маргарин
  • 200 гр. захар
  • 4 яйца
  • 350 гр. брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 ч.ч. без един пръст кисело мляко
  • 1 прах ванилия
За плънката:
  • 60 гр. стафиди, предварително накиснати в някакъв алкохол
  • няколко супени лъжици конфитюр от дюли (ще стане с всякакъв)
  • 1/2 ч.ч. орехи, нарязани на едро
  • канела
Маслото се разбива със захарта, добавят се едно по едно яйцата и ванилията. Миксерът се спира и на ръка към сместа се добавя първо киселото мляко, а после пресятото с бакпулвера брашно. Половината тесто се изсипва в намаслена форма, отгоре се разпределя плънката и се покрива с другата половина от тестото. Пече се на 160-170 градуса до суха клечка (при мен отне повече от час).

Няма коментари: