Това е много лесен за приготвяне блат, който винаги се получава (нещо, което не може да се каже за пандишпана), вкусен е, а и е достатъчно мек и сочен, за да не е нужно да се напоява допълнително.
Откакто Люси Андреева , в чийто блог може да намерите много интересни неща, ми даде рецептата, това се превърна в най-предпочитания от мен блат за торта.
Продукти:
- 125 гр. самонадигащо се брашно (или обикновено брашно + 1 пак. бакпулвер)
- 20 гр. какао
- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 150 гр. масло на стайна температура (понякога ползвам маргарин)
Сместа се изсипва във форма с d=16-18 cm и се пече на 180 градуса до суха клечка. За форма с d=22-24 cm е нужно двойно количество от продуктите.
Като поизстине се реже с остър нож на 2 или 3 платки. Същата рецепта идеално става за мъфини.
10 коментара:
Може ли да попитам ако пропуснем какаото трябва ли да го заменим с нещо друго?
Здравейте, искам да попитам ако не слагаме какао на блата трябва ли да го заменим с нещо друго или не?
Може да сложите 1 с.л. царевично нишесте или брашно от рожков ако искате да е кафяв и не ви дразни вкуса.
Здравейте, искам да попитам става ли блата да се изпече в тава, тъй като нямам форма?
kolko vreme priblizitelno pechete blata?
При температура 180 градуса 40 45 минути но при предварително загрята фурна към тестото може да прибавите ядки които да са смляни
Да става слагаш хартия за печене и печеш
Дрън че пляс има продукт наречен какао или оцветител
Оцветител
За втори път се опитвам да направя този блат, и за втори път сместа се пресича, когато започна да слагам яйцата. Всички продукти са със стайна температура.
Публикуване на коментар