Подредени са в кутийка, защото са предназначени за подарък.
Някои биха нарекли този подарък подмазване или подкуп и ще бъдат съвсем прави, защото кутийката еклери върви в комплект с 2 деца, които трябва да бъдат отглеждани за половин ден, докато мама и тати са на парти извън София.
За тестото:
- 1 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. вода
- 1/2 (без малко) ч.ч. олио
- 4 яйца
С помощта на лъжица се оформят 35 малки топчета върху хартия за печене:
Пекат се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна (или докато се зачервят добре):
Докато еклерите се пекат се приготвя кремът, с който ще ги напълним.
За портокаловия крем:
- 500 мл. прясно мляко
- 100 мл. вода
- 4 жълтъка
- 50 гр (едно пакетче) царевично нишесте
- 2 пълни с.л. брашно
- 3-4 пълни с.л. сладко от портокалови кори
- 2-3 с.л. метакса/ром/коняк
- няколко капки ванилия
- 6 с.л. захар
Когато еклерите са готови, се оставят да поизстинат на открехната фурна, после всеки еклер се цепва през средата с остър нож и с чаена лъжичка се пълни с крем (добре е кремът да е топъл, за да залепнат, както трябва):
Готовите еклери се подреждат в поднос:
Или се прибират в кутийка с капак:
Ако са за подарък, непременно си запазете част от тях за вкъщи, твърде вкусни са, за да не ги опитате!
Ако нямате сладко от портокалови кори си направете Еклери с ванилов крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар