четвъртък, 30 август 2012 г.

Бадемови бисквитки

Бадемови бисквитки
Много са лесни за правене, вървят идеално към чай и кафе, защото са сухи и хрупкави, но все пак крехки и топящи се в устата, а не зъботрошачки като едновремешните курабии, поръсени със захар.

Продукти за една тава:

  • 2 белтъка
  • 100 гр. захар
  • 150 гр. фино смлени бадеми
  • 1 ч.л. царевично нишесте
Белтъците заедно със захарта се слагат на водна баня над вряща вода и леко се бъркат с тел до стопяването на захарта. Оттеглят се и се разбиват на лъскав, плътен, бял крем с миксер на ниска скорост. Добавят се нишестето и брашното с леко бъркане. Шприцоват се сладки върху хартия за печене и се оставят 20 минути да засъхнат. Пекат се 15-20 минути (или докато се отделят от хартията) на 140-150 градуса. 

Няма коментари: