неделя, 26 август 2012 г.

Мляко с ориз на фурна



Продукти:

  • 1 купичка сварен ориз
  • 1 купичка прясно мляко
  • шепа сушени плодове (стафиди и боровинки)
  • 5 с.л. захар 
  • 1 пак. ванилена захар
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • масло
Приготвих тази рецепта заради една купичка ориз, която ми остана от винения кебап. Оказа се, че всички предпочитат да си топят соса с хляб и гарнитурата остана. Понеже оризът е съвсем безсолен, реших да го превърна в сладка следобедна закуска.
Оризът се изсипва в тавичка. Отгоре се нарязват парченца масло, поръсва се със захарта, ванилената захар и стафидите. Залива се топлото прясно мляко, в което е разтворено нишестето, разбърква се и се пече първо на 220, а после на 180 градуса докато се постегне.


Най-вкусно е като поизстине леко, но не съвсем.

Няма коментари: