Продукти:
- 1 купичка сварен ориз
- 1 купичка прясно мляко
- шепа сушени плодове (стафиди и боровинки)
- 5 с.л. захар
- 1 пак. ванилена захар
- 1 ч.л. царевично нишесте
- масло
Приготвих тази рецепта заради една купичка ориз, която ми остана от винения кебап. Оказа се, че всички предпочитат да си топят соса с хляб и гарнитурата остана. Понеже оризът е съвсем безсолен, реших да го превърна в сладка следобедна закуска.
Оризът се изсипва в тавичка. Отгоре се нарязват парченца масло, поръсва се със захарта, ванилената захар и стафидите. Залива се топлото прясно мляко, в което е разтворено нишестето, разбърква се и се пече първо на 220, а после на 180 градуса докато се постегне.
Най-вкусно е като поизстине леко, но не съвсем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар