За 16-17 кесчета:
- 2 средни яйца
- 1 чаша без един пръст захар (150 мл)
- 1/3 чаша олио или 1/2 чаша стопено масло
- 1 ч.л. сода
- 1/2 чаша кисело мляко
- 1/2 чаша вода
- 1/3 чаша сварено кафе
- 2 с.л. какао на прах
- типово брашно за кексово тесто
- 2 добре узрели банана
Яйцата, захарта, олиото (маслото) и содата се слагат заедно в купа и се разбъркват с телена бъркалка. Добавят се млякото, водата и кафето, разбърква се пак. Отгоре се изсипват какаото и брашното, така че да се получи кексово тесто - нито рядко, нито прекалено гъсто. Да може да се загребва със супена лъжица и да не изтича отстрани, а да покапва на тежки вълни. Най-последни се прибавят бананите, нарязани на кубчета и се съединяват със сместа. Кексчетата се пекат на 190 градуса до суха клечка.
2 коментара:
Чуднички! Комбинацията шоколад и банан никога не би подвела. :)
Поздрави! :)
Да, велика комбинация е :)
Публикуване на коментар