За еклерите:
Водата и олиото се слагат заедно на котлона да заврят. Като кипнат се сипва всичкото брашно и се бърка с дървена лопатка, докато се получи лепкава топка в средата на съда. Оттегля се от котлона и едно по едно се добавят четирите яйца, като непрекъснато се бърка. От получената лепкава смес се оформят еклери върху пекарска хартия, с помощта на лъжица или пош, и се пекат 30 мин. на 200 градуса.
За крема:
- 1 пакетче натурално царевично нишесте
- 2 яйца
- 6 с.л. захар
- есенция ванилия
- 600 мл. прясно мляко
Сглобяване:
Поизстиналите еклери се цепват на две, във всяка половинка се слага първо малко конфитюр, после се допълва с крем и се слепва. Добре е кремът да е топъл, за да слепнат както трябва.
Може да видите рецептата ми в страницата на BBC Good Food Bulgaria
2 коментара:
Bravo Radi mnogo hubavo izglejdat, moje i az gi probvam nqkoi den ... kolko sa vkusni :-)) az probvah vednuj da napravq ekleri i ne se polu4iha nito krema nito samite ekleri qvno burkam nqkude :-)))
Petya
По тази проста рецепта, няма как да не станат.
Публикуване на коментар