събота, 26 май 2012 г.

Тирамису


Продукти:
  • 2 пакета бишкоти от обикновените,
  • 4-5 яйца,
  • 1 опаковка маскарпоне,
  • 2/3 ч.ч. захар,
  • кафе и алкохол за напояване.
Приготвяне: Жълтъците се разбиват на водна баня с част от захарта. Като се сгъстят и поизстинат, се добавя сиренето и пак се разбива с миксер. Накрая с леко бъркане се прибавят разбитите на сняг белтъци с останалата захар. Редуват се бишкоти с крем, като бишкотите съвсем леко се напояват с кафе, в което е сипан и алкохолът. Стяга се за 3-4 часа. Аз го правя в тортена форма с димаетър 22 см като наблягам на крема, а не на бишкотите.

Няма коментари: