За платките:
- 15 яйца
- 4 с.л. какао
- 10 с.л. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 15 с.л. смлени орехи/лешници
Прави се пандишпан по тази технология, пече се на 2 пъти в тава 23/33 см. и всеки блат се реже на 2. За тортата се ползват 3, а един се запазва за украса.
За пълнеж: Около 300 гр. нарязани пресни ягоди.
За шоколадовия мус:
- 100 гр. черен шоколад,
- 3 пакета сирене-крема
- 1/2 кофичка кисело мляко
- 1 крем Оле на д-р Йоткер какао
- 1 ч.ч. подлсадена сметана за разбиване
- 2/3 ч.ч. инстантно какао
- 1 желатин
За сиропа: 1 с.л. какао, 1/2 ч.ч. захар, 1 ч.ч. вода.
За глазурата: 200 гр. бял шоколад + 4-5 с.л. прясно мляко + зелена боя.
За украса: нарязан на квадратчета блат, шоколадови пръчици, бонбонки. Квадратчетата се редят шахматно, помежду им - бонбонки. Реже се на 40 парчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар