понеделник, 28 май 2012 г.

Гараш

торта Гараш
За платките:
  • 10 белтъка
  • 245 гр. смлени орехи
  • 200 гр. захар
  • 60 гр. брашно
Белтъците се разбиват на пяна, но не на сняг и с лопатка се съединяват със смлените орехи, накрая се ръси брашното. Всяка платка се изпича отделно на 190 градуса върху хартия за печене докато краищата покафенеят. Става бързо. Получават се 6 платки с d=24-25 cm.

За крема:
  • 400 мл. течна сметана
  • 250 гр. натурален шоколад
Шоколадът се начупва в сметаната и се слага на тих огън докато се стопи. Оставя се да изстине напълно (най-добре за през нощта) и се разбива с миксер на пухкав крем.
Тортата се сглобява като се редуват блат и крем.

За глазурата:
  • 100 гр. натурален шоколад
  • 70 мл. сметана
  • бучка масло
  • капка олио
  • 2 с.л. мляко
Всичко се стопява на тих огън и се излива върху тортата.

торта Гараш

Украсява се с натрошени ядки, оцветени в зелено. В случая - лешници.

Няма коментари: