- 200 гр. брашно
- 1 непълна ч.л. хималайска сол
- 1 яйце
- 115 гр. масло
- щипка черен пипер
- 100 гр. настърган кашкавал
- За овалване - сусам и ленено семе и разбито яйце за намазване
Брашното се пресява със солта и черния пипер. Прави се кладенче, в което се слага маслото. Хубаво се размачква с вилица докато стане хомогенно тесто. Разделя се на 2, всяка част се оформя като фитил, овалва се в ленено семе и сусам, загъва се във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник.
Като стегне се нарязва на кръгчета, които се пекат на 180 гр. до леко порозовяване.
Излизат 40-42 бройки.
Източник: Sunshineskitchen.
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар