събота, 26 май 2012 г.

Пандишпан с орехи

Продукти:
  • 5 яйца
  • 5 с.л. специално брашно за сладкиши (не препълнени, но не и равни)
  • 1 с.л. какао
  • 1 ч.ч. захар без един пръст
  • 5 с.л. орехи
Приготвяне:


Белтъците се разбиват с 1/2 от захарта; разбиват се жълтъците с другата 1/2 от захарта. Към жълтъците се добавят орехите, като се бърка с дървена лопатка. Лъжица по жълица се добавят брашното и какаото, като се редуват с белтъците. Тестото трябва да се лее, но да не е течно, при бъркането се образуват мехури, които се пукат. Пече се на 180 градуса за 45-50 мин, като накрая се намалява на 170. Не се отваря докато се пече, само накрая може да се пробва с клечка. Реже се на 3 за ф-ма с d=20-22см.

Няма коментари: