събота, 26 май 2012 г.

Чийз кейк

За основата:
  • 2 пакета чаени бисквити
  • 1 ч.ч. смлени бадеми
  • около 3/4 ч.ч. масло/маргарин
Бисквитите се смилат в блендер и заедно с бадемите се изсипват във форма, добавя се стопеното масло и се разбърква добре до получаване на ситни маслени трошици. Затъпква се хубаво с лъжица по дъното на формата и се слага в хладилника (или в камерата).

За крема:
  • 200 мл. сметана за разбиване
  • 200 гр. заквасена сметана
  • 3 пакета сирене крема от българското
  • 1ч.ч. пудра захар
  • 1 пудинг ванилия без варене
  • 10 гр. желатин
Първо се разбива сиренето-крема с пресятата захар на крем, към който сипваме стопения на водна баня желатин. Добавяме с леко бъркане заквасената сметана. После инстантния пудинг и накрая - разбитата сметана. Бърка се на ръка, за да е пухкав после :)

Няма коментари: