Необходими продукти:
За какаовите:
- 6 яйца;
- 6 с.л. орехи;
- 4 с.л. брашно;
- 6 с.л. захар;
- 2 с.л. какао на прах.
Начин на приготвяне:
Жълтъците се разбиват до побеляване с половината захар, а с другата половина - белтъците на сняг. Към разбитите жълтъци се добавят ядките (ако има).
Лъжица по лъжица се добавят пресятото брашно и нишестето/какаото, като се редуват с белтъците. Бърка се леко с дървена лопатка.
Полученото тесто се лее, но не е течно, при бъркането се образуват мехури, които се пукат.
Пече се в покрита с хартия форма на 170-180 градуса до суха клечка. По време на печенето фурната не се отваря, за да не спадне. Времето е в зависимост от диаметъра на формата. За форма с d=22 cm то е около 45 мин. и може да се среже на 3.
Това ми е основната рецепта за тортени блатове, съчетава се добре със всякакви кремове и пълнежи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар