Белтъците се разбиват с половината захар, а с другата половина - жълтъците до побеляване и увеличаване на обема. С леко бъркане с дървена лопатка двете смеси се съединяват. Лъжица по лъжица се ръси пресятото брашно с нишестето, бърка се леко, за да не спадне.
В тава с размери 20/33 см се изпича блат на 180 градуса до суха клечка (около 20 мин). Като поизстине се срязва през средата на 2 по-тънки блата и всеки от тях се срязва на 2 през дългата страна. Получават се 4 блата с размери 20/16,5 см и височина 1,5 см.
За крем "Ганаш":
- 250 мл. течна сметана за разбиване
- 100 гр. натурален шоколад
За сметановия крем: 250 мл. течна, млечна сметана с 30% масленост се разбива с миксер със захар на вкус.
Сироп за напояване:
- 1 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 с.л. какао на прах
Сглобяване: В поднос се поставя първият сиропиран блат, намазва се щедро с крем Гашаш, втори блат - сметанов крем, трети блат-крем Ганаш, четвърти блат. Замазва се с останалата сметана, поръсва се с орехи и се украсява по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар