неделя, 27 май 2012 г.

Алфахорес (традиционни аржентински бисквити)


Продукти:
  • 100 гр. меко масло
  • 1/2 ч.ч. захар 
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. царевично нишесте
  • 1 ч.л. бакпулвер
За слепване: 1/2 консерва сварено, подсладено, кондензирано мляко.

Маслото се разбива със захарта, добавят се яйцето и жълтъкът. Брашното, заедно с нишестето и бакпулвера се пресява и се замесва меко тесто. Ако лепне на ръцете се добавя още малко брашно. При мен така стана.
Разточва се дебела кора и се изрязват кръгчета с ракиена чашка. Пекат се на 180 градуса до порозовяването на долната страна. Слпеват се 2 по 2 с пълнежа.

Източник: "Сладко приключение" - конкурс на BBC Good Food

Няма коментари: