Платки:
Платките на тората са направени по тази рецепта: Бели и какаови пандишпанови платки.
Кремове:
Карамелен крем:
- 250 гр. меко масло
- 1 с.л. пудра захар
- 2 сурови жълтъла
- 1 консерва сварено подсладено кондензирано мляко
Бял шоколадов мус:
- 100 гр бял шоколад
- 4 с.л. пудра захар
- 2 пакета сирене-крема
- 200 гр. разбита сладкарска сметана
- 1 пак. желатин
- 1 инстантен пудинг ванилия, разбит в 250 гр. мляко
Сироп за напояване:
- 1 ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. захар
- бучка масло
Сглобяване: Върху поднос се поставя първияt блат, напоява се със сиропа и се намазва обилно с карамеления крем. Слага се втори блат, сиропира се и се намазва с белия мус. Тук-там се слагат плодове от конфитюр, в случая - сладко от портокалови кори. Слага се трети блат, сиропора се и се намазва с останалия бял мус, слагат се същите плодове. Накрая се сиропира последният блат от долната страна, слага се най-отгоре и се намазва с останалия карамелен крем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар