четвъртък, 24 май 2012 г.

Солена палачинкова торта


Единична рецепта за палачинките:
  • 1 яйце
  • 100 гр. прясно мляко
  • 2 пълни с.л. брашно
  • (ако е гъсто се разрежда с малко вода)
За пълнежа:
  • 500 мл. млечна майонеза: 150 мл. пълномаслено прясно мляко, 300 мл. олио, 1 ч.л. дижонска горчица, лимонов сок, 1/4 ч.л. сол. Всичко се пасира за кратно във висок съд.
  • 1 консерва риба тон
  • кисели краставички
  • печени чушки
  • маслини
  • 5 сварени яйца
  • настърган кашкавал за поръсване
Палачинката се намазва с майонеза и се наръсва с продукти по избор до изчерпване на количествата.

Забележка: Ако не харесвате майонеза може да я замените със смес от 2 пакетчета сирене крема, смесено с 200 гр. заквасена сметана.

Няма коментари: