У дома имаме един хубав сервиз за кафе - подарък от скъп приятел. От същия, който подари на Балканджи текста на "Родопа планина" . Изглежда Ангел има навик да прави само хубави подаръци.
Истината е, че в днешни дни почти никой не си пие кафето в кафеена чашка, но ето че за тази рецепта друго не ви трябва. Тук кафеените чашки изпълняват тройна функция - на мерилки, на формички за печене и на сервиз за поднасяне.
Течен шоколад също правя точно в тези чашки.
Продукти:
- 2 равни кафеени чашки самонадигащо се брашно (или обикновено, пресято с 1 непълна ч.л. бакпулвер)
- 2 яйца
- 1 пълна с връх кафеена чашка захар
- 1 пълна кафеена чашка кисело мляко
- 3/4 кафеена чашка олио
- 1 прахче ванилия
- Сладко или конфитюр по избор. В случая - сладко от сливи от голям буркан, бабино производство.
Като поизстинат във всяко кексче се издълбава дупка с помощта на остро ножче, пълни се със сладко, капачето се връща и се поръсва с пудра захар. Идеална закуска за деца, когато озвереят за нещо сладко към 16,30 ч.
Няма коментари:
Публикуване на коментар