вторник, 3 юли 2012 г.

Панирани сиренца в сусам

Панирани сиренца в сусам

Само че не пържени, а запечени.
Това, което ме спира да си поръчам такива сиренца в заведение, е тежкият мирис на пържено и последващата тежест в стомаха. За щастие в днешни дни имаме съдове с незалепващо покритие и не ни е нужно половин кило олио, за да си направим любимите ястия.

Продукти:
  • 2 опаковки топени сиренца (общо 16 броя)
  • 1 яйце
  • сусам за овалване
Сиренцата се потапят в разбитото яйце и после се овалват в сусам. Подреждат се на един ред в чиния и се оставят в хладилник, за да може панировката хубаво стегне и залепне (поне един час). Може да се подготвят предния ден и да се изпекат на следващия.
Тиган с незапелпващо покритие се намазва съвсем леко с мазнината, която ползвате за готвене (може спокойно да се мине и без никаква) и се загрява на среден към силен огън.
Сиренцата се запичат кратко от двете страни до порозовяване.

Панирани сиренца в сусам

Няма коментари: