Вчера се сдобих с книгата "Да печем с любов". Всъщност я бях купила за подарък, но разглеждайки я вкъщи на спокойствие, открих, че трябва да я подаря на себе си.
Този сладкиш с извара е редно да се нарича сладкиш "Сахара" заради специфичните пукнатини на повърхността, но незнайно защо в книгата се намира под заглавието "Сладкиш с извара и френско грозде". А и целият е поръсен с пудра захар, така че не се вижда има ли пукнатини или не.
Аз френско грозде нямам, но боровики купувам с килограми, затова го направих с боровинки:
Рецептата:
- 375 мл. прясно мляко
- щипка сол
- 100 гр. грис
- 3 яйца
- 180 гр. сушени червени боровинки, накиснати в малко ром и вода предварително
- 1 лимон
- 50 гр. меко масло
- 125 гр. кафява захар
- 300 гр. извара
- 50 гр. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ванилия
Сладкишът изглежда сух заради пукнатините, но всъщност е мек и много сочен заради изварата. Който обича сладкиши с извара, ще го хареса, на останалите ще им е малко странен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар