Това е една изключително калорична торта с богат маслен вкус, не е подходяща за хора, които си следят калориите, но е подходяща за хора, които обичат да си угаждат :)
Необходими продукти:
+ стафиди, жълтъци и ванилия.
За пълнота на рецептата ще напиша количествата на продуктите:
- 280 гр. масло на стайна температура
- 397 гр. подсладено кондензирано мляко
- 350 гр. заквасена сметана
- 2 жълтъка
- 150 гр. смлени орехи
- 80 гр. стафиди
- 4 с.л. захар
- няколко капки ванилия
- какао на прах за поръсване
- 2 правоъгълни вафлени кори
Стафидите се заливат с вряла вода за 20 минути.
Маслото се разбива със захарта. При непрекъснато биене с миксер първо се добавя цялата консерва кондензирано мляко малко по малко, а след това и жълтъците един по един. Добавя се ванилията. С бъркане на ръка, най-добре с дървена лопатка, се добавят отцедените стафиди, орехите и заквасената сметана - лъжица по лъжица. Получава се гъст маслен крем.
Редуват се блат и крем, завършва се с крем, наръсва се с какао на прах. След 2 часа може да се яде, защото корите са тънки и омекват почти веднага.
Реже се на малки квадратни парчета.
Може корите да не се разполовяват, а целият крем да се намаже между тях, да се нареже на парчета, да се замрази и да се предложи като сладолед.
Няма коментари:
Публикуване на коментар