Много обичам да правя хляб, въобще - да работя с тесто. За днешните малки питки ще са ви нужни:
- 350 гр. бяло брашно
- 150 гр. пълнозърнесто брашно
- 300 мл вода
- 2 пълни супени лъжици зехтин
- 50 гр. белени слънчогледови семки
- 30 гр. белени тиквени семки
- 20 гр. овесени трици
- 20 гр. фино смляно ленено семе
- 2 равни чаени лъжички суха мая
Измерих посредством опити, че точното време за втасване се равнява на 2 обиколки с ролери на езерото в Дружба, но ако нямате желание да обикаляте, то тогава гледайте кога ще увеличи обема си 2,5 пъти. Когато това се случи, премесвате тестото, намазвате си ръцете с олио и оформяте 10 питки, които оставяте да втасат още около 30 минути.
Пекат се на 190 градуса до порозовяване и после - с маслоооооо... А какво стана с маслото ли? Ще напиша в сладващата публикация :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар