събота, 2 юни 2012 г.

Yanevi Design Week(end)

Заповядайте на една кратка виртуална разходка със сем. Яневи, от които можете да почерпите свежи, оригинални и новаторски идеи за дома, банята, детската стая и откитите площи!


Дизайнът и решенията са изцяло авторски,
а реализацията им е по всеки джоб. Ако сте запленени от нетрадиционния стил на сем. Яневи, не се колебайте, а се обадете - ще организараме гаражна разпродажба!

Коридорът:
Какво виждаме като влезем във всеки дом? Безспорно коридора! Предлагаме Ви няколко идеи за практична организация на тясното пространство. Първо виждаме стелажа, но по-интересното е, че пространството зад него също може да се усвои - ето тук е показано как може да се ситуира опаковка от лепило:


Завъртаме се на 120 градуса и погледът ни се спира върху една елегантна и компактна поставка за чадъри:


На същата стена се намира практичен дървен шкаф, в който се помещава пералнята. Тук е показано как с помощта на въженце можете да си закрепите маркуча, така че най-малко 10 години да не се налага да се сещате за него:


Приключихме с коридора и завиваме наляво към банята - препъни камък за всеки дизайнер, но не и за нас! Тук можете да видите няколко интересни идеи за организация на този интимен кът от жилището.
Да си запалим лампата, но да включим и вентилатора ( 2 в 1!):

Детската седалнка за тоалетна е закачена на един най-обикновен винт, не се чудите къде да я държите:

Къде ли е тоалетната хартия? Точно пред очите Ви, няма нужда да изпадате в неловки ситуации и да я търсите, тогава когато е неудобно да извикате домакините. Ролката е закачена на мултифункционална декоративна закачалка:


Приключваме с банята и пред очите ни се оказва кухненската врата. Можете да видите как опасното стъкло е заместено с фазер - няма опасност при затръшване на вратата да Ви отсече главата, а луфтът много лесно се запълва с допълнителни парчета фазер. Ето така:


Влизаме в самата кухня, къето виждаме една уникална чаша, чиято дръжка повече никога няма да се счупи:


До нея може да се забележи (а може и да не се забележи) интересна дизайнерска солница с ликовете на любими герои. Ето я и нея:


Накрая можете да видите един изключителен кухненски аксесоар с чисто декоративно предназначение. Всъщност той е подходящ за всяка стая. Представям Ви незрящата кокошка. Тя е незряща, но точно това й е хубавото, защото можете да й залепите или нарисувате очи по Ваш вкус, а защо не и очила?


От кухнята неусетно преминаваме в детската стая, място, в което безпорядъкът сам си се прави, но не и в стаята на децата Яневи! На следната снимка виждате хитро усвояване на пространство посредством функционална поставка за висящи предмети. На нея можете да закачите всичко, например медалите си:


Вече сте видели, че закачалката има още една свободна кука. На нея ви предлагаме да съхранявате неизменното за всеки планинар въже, ето по този начин:


Точно срещу този незаменим уред ще ви покажем как можете да спестите място посредством ниша в стената. Ето я и нея:


Децата не бива да четат на тъмно, нужна им е нощна лампа. Те са се опитали да я счупят, но виждате, че е поправена с помощта на елстична сива лента и повече никога няма да се счупи!


Прекалено е светло? Няма проблем - с помощта на пластмасова чашка светлината се омекотява и намалява. С това решение избягвате димерните ключове и вредното им лъчение!


Последното нещо, което ще видите в тази стая е максималното оползотворяване на пространството. Ето тук може ясно да се види как между гардероба и стената има място за старата китара. Слагате я там и я вадите, само когато Ви се досвири.


Следват няколко декоративни идеи, които ще направят дома по-уютен.
Рисунка на стена:

Абстрактна рисунка на стена:


Висяща вазичка-кабел. Кабелът е много дълъг, така че можете да го ситуирате във всяка стая! Тук можете и да проочете на кого е този кабел.


Вазичка-DVD:


Дистанционно управление за телевизор, чиято декоративна функция се обуславя освен от факта, че не работи и от това, че в жилището на сем. Яневи не се гледа телевизия.


Да подредим играчките:


Да подредим и нещата на татко в тази удобна двойна кутия, проспособена специално за целта:


Една алтернативна идея за простор: на гърба на фотьойла. Допълнителен бонус е, че можете да избършете прах с прането.


За да не помислите, че простираме само по столовете, ето и традиционния простор на балкона. Можете да видите, че въжетата са здраво захванати в стената с помощта на дюбел и стоманениа халка. Няма мърдане!


Така и така сме на балкона, ето как играят децата - с истинска кал:


Остана само да заредим валяка с гориво:


Надявам се, че разходката Ви беше полезна! До нови срещи!

2 коментара:

Маги каза...

И ние си имаме едно дизайнерско решение вкъщи, завещано ни от някой гений на мисълта. Точно под кранчетата в банята стърчи една пишка, която има за цел да излива водата от пералнята. Но това има и добра страна, ако случайно си пуснал нещо червено в бялото пране, можеш много бързо да го установиш по розовата вода, която се излива пред очите ти :)))0

Radolsava Yaneva каза...

Добре се сещам за какво точно маркуче става дума :)