вторник, 2 юли 2013 г.

Бяла пандишпанова с боровинки и кокосови бонбони


Преди няколко месеца публикувах рецептата за бонбоните, с които е украсена тортата, а ето че днес имам желание да покажа и самата торта.
Рецептата ще е без мерки, защото е правена през ноември и въпреки че редовно си практикувам диханието на светлината, за да бъде умът ми концентриран и съзнанието - прояснено, не мога и не мога да си спомня точните количества. Все пак най-важно е сладкото от боровинки, така че ако имате едно бурканче и знаете как да направите бял пандишпан, можете да сварите какъв да е крем, да наредите кокосовите бонбони и ще имате торта като тази.

бяла торта с боровинки

Тортата е за детски рожден ден, затова е направена така, че да се хареса на детския вкус. По мои наблюдения децата обичат най-обикновени торти, обезателно без ядки. Досега не съм видяла дете да яде торта с орехи или лешници или ако яде, винаги си ги изчиства с виличката. Виж, захарните пръчици са друга работа - те могат да се ядат с лъжица от пакетчето.
Тортата е голяма, спокойно се реже на 25 парчета, но за торта от 22 см, ще трябва една стандартна доза пандишпан с 6 яйца.
Платките са напоени със захарен сироп, ароматизиран с ванилия.
Кремът е смес от бял ганаш (200 гр. бял шоколд, 400 мл течна сметана), млечен крем (300 мл. прясно мляко + един инстантен пудинг ванилия или 300 мл. мляко + 2 яйца + 2 с.л. нишесте + захар) и може би, но не съм сигурна - заквасена сметана.

пандишпанова торта с боровинки

Тортата се сглобява в поднос, като се редуват сиропиран блат и крем. Върху всеки пласт крем се разполага сладко от боровинки. Последният блат се сиропира от долната страна. Тортата се облепва със захарни пръчици отгоре и отстрани и се украсява с бонбоните.
Понеже сладкото е вредно, на гостите им се дават съвсем малки парченца, а на останалото нищо му няма в хладилника - там ще си чака следващия ден, когато вече на спокойствие може да си отрежете едно нормално парче с кафето.

2 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Аз съм сигурна, че на всеки вкус би се харесала, чудесно изглежда. Много ми допада идеята за боровинково сладко. Поздрави! :)

Radolsava Yaneva каза...

:)