Продукти за 25 бонбона:
- 75 мл. сладкарска сметана
- 100 гр. бял шоколад с кокос
- 70 гр. фино натрошен, поизсъхнал пандишпанов блат (или смлени бисквити /бишкоти)
- 25 броя обелени бадеми
- 35 гр. масло
- кокосови стърготини за овалване
Шоколадът се нарязва на ситно, залива се със сметаната и се слага на слаб огън да се стопи. Добавя се маслото, разбърква се до хомогенност и накрая - трохите пандишпан.
Оставя се да се охлади добре през нощта.
С малка лъжичка се загребва от сместа, поставя се един бадем и се оформя топче, което се овалва в кокосови стърготини.
Така приготвените бонбони са подходящи, както за почерпка (къде-къде по-интересно от кутия Таралежки), така и за украса на торти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар