четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Кокосови бонбони

бонбони с кокос


Продукти за 25 бонбона:
  • 75 мл. сладкарска сметана
  • 100 гр. бял шоколад с кокос
  • 70 гр. фино натрошен, поизсъхнал пандишпанов блат (или смлени бисквити /бишкоти)
  • 25 броя обелени бадеми
  • 35 гр. масло
  • кокосови стърготини за овалване
Шоколадът се нарязва на ситно, залива се със сметаната и се слага на слаб огън да се стопи. Добавя се маслото, разбърква се до хомогенност и накрая - трохите пандишпан.
Оставя се да се охлади добре през нощта.
С малка лъжичка се загребва от сместа, поставя се един бадем и се оформя топче, което се овалва в кокосови стърготини.

бонбони с кокос

Така приготвените бонбони са подходящи, както за почерпка (къде-къде по-интересно от кутия Таралежки), така и за украса на торти.

Няма коментари: