неделя, 28 юли 2013 г.

Картофки за бира



Макар да ви занимавам с това как се прави боза, истината е, че на никого не му се пие боза, защото е лято и хората традиционно посягат към бирата. За да не пиете като алкохолиците без мезе или като американците - с кофа съмнителен чипс, предлагам да си направите тези чудесни картофки - хрупкави отвън и меки отвътре.

  • 6-7 картофа
  • царевично брашно
  • червен пипер (може да е лют)
  • чесново брашно
  • може сол, а може и без сол
  • олио
Картофите се измиват добре и не се белят. Нарязват се първо на две, после всяка част още на 2 и така, докато станат 8 дълги парченца. Тава с незалепващо покритие се намазнява. Картофките се овалват в смес от царевично брашно и подправки и се подреждат на един ред в тавата, без да се застъпват, за да станат хрупкави. Отгоре се поливат с още малко олио. Пекат се 10 минути на силна фурна, после на средна до готовност.
Хапват се топли, като е препоръчително да се потапят в млечен сос с копър и чесън.
Наздраве!

Няма коментари: