сряда, 27 февруари 2013 г.

Палачинки

палачинки

"Палачинки правиш, да не ме забравиш!"

Рецептата за палачинки е една от малкото, които не променям и които никъде не съм си записала, защото е лесна и за запомняне, и за изпълнение.

Единична рецепта:
  • 1 яйце
  • 2 пълни с.л. брашно
  • 100 мл. прясно мляко
  • вода за разреждане ако е нужно
  • захар и сол по желание
Яйцата се разбъркват леко с тел, добавят се брашното и млякото, редувайки се. Получава се тесто, гъсто колкото боза, ако искате тестото да се разлива и палачинките да са по-тънки, разредете с малко вода. Ако искате да сипвате тестото в тигана и да оформяте палачинката с опакото на черпака, оставете тестото по-гъстичко.


Палачинките се сервират с различни пълнежи според вкуса и идеята ви, а може да си направите с тях и ето тази солена палачинкова торта.
Освен за ядене, палачинките служат и за забавление:


И помнете: ако не си изяждате закуската, палачинковото човече ще ви преследва!


1 коментар:

Гергана Лазарова каза...

Не мисля, че някой ще откаже да си изяде тази така вкусна палачинка.
Поздрави!