- 2-3 пръхкави ябълки
- 2 яйца
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. захар
- малко олио или разтопено масло
- 1 пакетче бакпулвер
- брашно, колкото да се получи тесто, по-гъсто от боза (като за американски палачинки)
- канела, джинджифил на прах, ванилия
сряда, 20 февруари 2013 г.
Ябълкови палачинки
Продукти:
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
5 коментара:
Никога не съм опитвала различни палачинки от класическите. Но тези звучат много вкусно и ароматно.
Поздрави за идеята!
И най-важното: бързи и лесни. Много добре си отиват с медец :)
Дали ще стане, ако сменя млякото, с газирана вода например?
Ще стане, даже с обикновена, негазирана вода, но трябва да е по-малко количество от млякото.
Много са хубави(одобрени от тинейджър,който вече почти не яде готвено).За съжаление канелата ми беше свършила и сложих ванилия,но с канела ще са по-добри.
Публикуване на коментар