сряда, 17 октомври 2012 г.

Шприцовани бадемови бисквити



Продукти за 35 броя:

  • 175 гр. пресято брашно тип 500
  • 75 гр. фино смлени бадеми
  • 125 гр. добре омекнало, но не стопено, масло (маргарин)
  • 75 гр. захар
  • 1 жълтък
  • 1 пак. ванилия
  • 1 ч.л. ром
Маслото се разбърква много добре със захарта, жълтъка и ароматите. Добавят се бадемите и накрая - пресятото брашно. Всичко се разбърква хубаво с лъжица, тестото се пълни в шприц и се оформят бисквитки върху пекарска хартия. Пекат се на 180-190 градуса до порозовяване на краищата. 


Получават се много крехки и хрупкави бисквити, точно каквито са подходящи за следобеден чай.
В оригиналната рецепта са потопени наполовина в шоколадов ковертюр, но понеже на 2 пъти не сполучих със стопяването на шоколада, моите си останаха така. 

Източник: "Да печем с любов" - Рийдърс Дайджест.

Няма коментари: