Продукти за 35 броя:
- 175 гр. пресято брашно тип 500
- 75 гр. фино смлени бадеми
- 125 гр. добре омекнало, но не стопено, масло (маргарин)
- 75 гр. захар
- 1 жълтък
- 1 пак. ванилия
- 1 ч.л. ром
Маслото се разбърква много добре със захарта, жълтъка и ароматите. Добавят се бадемите и накрая - пресятото брашно. Всичко се разбърква хубаво с лъжица, тестото се пълни в шприц и се оформят бисквитки върху пекарска хартия. Пекат се на 180-190 градуса до порозовяване на краищата.
Получават се много крехки и хрупкави бисквити, точно каквито са подходящи за следобеден чай.
В оригиналната рецепта са потопени наполовина в шоколадов ковертюр, но понеже на 2 пъти не сполучих със стопяването на шоколада, моите си останаха така.
Източник: "Да печем с любов" - Рийдърс Дайджест.
Няма коментари:
Публикуване на коментар