четвъртък, 19 септември 2013 г.

Пуканки по стария начин


Правите ли си пуканки вкъщи? Аз си правя, защото за цена от 7 лева в киното, всяка една пуканка страшно ми присяда.
Скъпи пуканки с евтин вкус. Уж с масло, ама палмово. И с повече сол отколкото царевица, а многото сол е коварно нещо, особено ако ще се дава на деца - изкривява усещането за вкус и ни кара да предпочитаме все по-солени и по-солени храни, а всеки знае какви неприятности може да докара прекомерната употреба на сол.
Затова опитайте да сложите една пълна супена лъжица меко краве масло в тенджерка и да усилите огъня. Когато маслото се стопи, сипете в тенджерката купичка царевица за пуканки, захлупете и чакайте. Не след дълго царевичката започва да танцува. Не отваряйте капака, но отвреме-навреме раздрусвайте тенжерата, за да не загорят. Когато пукне и последното зръце, оттеглете пуканките от котлона, дръпнете пердетата, пуснете си филм от торентите и яжте!


Разбира се, в микровълновата печка също могат да се направят, но това е по-опасният вариант, защото когато ви замирише на изгоряло, вече е твърде късно - в средата на купата се е образувало черно ядро от овъглени пуканки, останалите са се омирисали също, както и цялата къща, така че за ядене не стават. Затова - тенджерката на котлона за по-сигурно.

Няма коментари: