понеделник, 17 септември 2012 г.

Трюфели


Трюфелите са превъзходна храна, а направата им е изненадващо лесна.
Заради симпатичната си форма и това, че могат да бъдат подредени в красива кутийка или плик, са подходящи и за подарък.

Продукти:

  • 200 гр. натурален шоколад (52% какао)
  • 100 мл. подсладена сладкарска сметана
  • 2 с.л. ром
  • 35 гр. краве масло
  • смлени лешници и какао на прах за овлване
Шоколадът се нарязва на дребнo и заедно с маслото и сметаната се бърка на слаб огън, докато всички продукти се обединят в хомогенна и лъскава смес. Добавя се ромът, разбърква се добре и се прибира в хладилник за през нощта.
От охладената смес се оформят около 30 топчета със студени пръсти и се овалват в какао и счукани ядки.

Няма коментари: