Продукти:
- 1 чаша (около 180 мл) безсолна извара
- 1/3 чаша олио или 1/2 чаша разтопено масло
- 1 чаша захар
- 2 с.л. какао на прах
- 1 шепа нарязани на едро орехи
- 1 яйце
- 1 ч.л. сода + малко лимонов сок
- смес от бяло и пълнозърнесто брашно
Яйцето, изварата, захарта и мазнината се разбъркват енергично с тел. Добавят се орехите и какаото, после содата с лимоновия сок. Накрая се изсипва толкова брашно, колкото да се получи гъсто тесто, с което да може да се работи с ръце, но все пак да не се меси, тук се бърка с лъжица. С мокри ръце се оформят топчета, колкото орех и се подреждат върху хартия за печене. Пекат се на 190 градуса за около 15 мин. (да се отделят от хартията). Получават се меки и пръхкави сладки, не е нужно да сте любители на изварата, за да ги харесате.
Няма коментари:
Публикуване на коментар