За 10 бройки са нужни:
- 2 пълни с.л. какао на прах
- 1/2 чаша разтопено масло или 1 кафеена чашка олио
- 1 равна ч.л. сода
- 1 чаша кисело мляко
- 3/4 чаша захар
- брашно за тесто, което се лее, но не е прекалено течно (гъстота на пандишпаново тесто)
- 2 яйца
Яйцата, млякото, мазнината и захарта се разбъркват добре с телена бъркалка. Добавя се содата и се разбърква пак. Накрая отгоре се пресяват брашното и какаото, всичко се разбърква за кратко, докато се обединят съставките. Във формички за кексчета се сипват по 2 супени лъжици смес, пекат се на 190 градуса до суха клечка.
2 коментара:
Ех, че чудни сладкишчета!
Приятна предколедна подготовка. :)
И на теб!
Публикуване на коментар