неделя, 28 юли 2013 г.

Кекс "Какао"

  • 3 яйца
  • 2/3 ч.ч. прясно мляко
  • 2/3 ч.ч. захар (ако не обичате много сладко, ако искате по-сладко, сложете цяла чаша)
  • 120 гр. масло
  • 2-3 с.л. какао на прах
  • смес от бяло и пълнозърнесто брашно
  • 1 пак. бакпулвер


Маслото се оставя в купа да се размекне до стайна температура. Към него се прибавя захарта и се бърка с телена бъркалка. Добавят се яйцата и накрая - млякото. Върху тази смес се пресява брашното, смесено с бакпулвера, останалите в ситото трици също се изсипват в тестото. Брашното е толкова, че да се получи гъсто тесто, което все пак може да се бърка с телена бъркалка. 
Тестото се изсипва в малка тавичка или 12 формички за мъфини и се пече на 180 градуса до суха клечка.

5 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Изглежда чудесно! Мисля си, че и за блат за торта е много подходящ.
Сърдечни поздрави! :)

Petitfoura каза...

Абе, кекс си е, малко е ронлив за торта заради пълнозърнестото брашно. Имам в секция "блатове" един шоколадов, който прилича на този, но е без мляко и е много сполучлив.

Под Гъбката каза...

Лесно и вкусно!
Отскоро открих блога Ви и искам да ви поканя да отговорите на няколко въпроса, ако имате време и ви е интересно. Ето тук може да видите за какво става въпрос http://undermushroom9.blogspot.com/2013/07/blog-post_28.html

Petitfoura каза...

Добре си дошла, Наталия! Къде се предполага да се отговори на въпросите?

Под Гъбката каза...

В твоя блог, а всички ние ще прочетем отговорите ти с интерес :)