понеделник, 21 октомври 2013 г.

Супа от праз

Супа от праз

Празът, или както го нарича госпожа Христова от детската градина - празият лук, вече е по пазарите. И докато отвсякъде ми мирише на печената тиква, която ненавиждам, си купувам първата връзка праз за сезона. Решавам да си сготвя супичка, за която трябват още:
  • 3 стръка праз
  • 3 моркова
  • 3 скилидки чесън
  • 1 яйце
  • бучка сирене
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 пълна, препълна с.л. поразмекнато масло
  • сол на вкус
  • 1 с.л. брашно по желание
Зеленчуците се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера заедно с маслото, да се задушат. Когато поомекнат, се долива вода, примерно 1,2 литра. Вари се до пълното омекване на зеленчуците. Прибавя се намачканото сирене. Яйцето се чуква в супата и се разбива с тел. Ако има нужда, може да се сгъсти с 1 лъжица брашно. Магданозът се нарязва на дребно и се добавя след като котлонът бъде изключен.

1 коментар:

Gergana Lazarova каза...

Ех, че ме усмихна...
Аз пък с удоволствие бих си опитала от тази "гадост". Ама за десерт ще си направя и тиква, защото я обожавам. :)
Поздрави!