вторник, 11 декември 2012 г.

Лек шоколадов мус

шоколадов мус
Продукти:
  • 100 гр. черен шоколад (поне 50% какао)
  • 2 яйца
  • 5 с.л. захар
  • 100-150 гр. заквасена сметана
  • 65 гр. масло
Шоколадът се накълцва на дребно и се слага на слаб огън да се стопи. Добавя се маслто, нарязано на парчета и се разбърква докато се поеме напълно от шоколада. Белтъците се разбиват с половината захар, а жълтъците - с другата половина. Жълтъчната и шоколадовата смес се съединяват, към тях се добавя заквасената сметана и се разбърква с телена бъркалка. Накрая, с леко бъркане с дървена или силиконова лопатка, се прибавят белтъците. Сипва се в чашки и се прибира в хладилник за поне един час.

Няма коментари: