Лятото безспорно е любимият сезон на плодовете, но това изглежда не се отнася за бананите, защото все изостават и всеки предпочита резен диня или пъпеш пред един банан. Започват да покафеняват, да омекват и да се смаляват, стават пръхкави, въобще - крайно непривлекателни. Но изпръхналите банани имат един чудесен, дори два чудесни плюса пред зелените - ароматът им е много по-интензивен и не правят тестото глетаво.
Затова записвайте следната много сполучлива рецепта за бананови кексчета:
- 4 малки презрели банана
- 1 яйце
- 1 чаша (150 мл) захар
- 1/2 пакетче бакпулвер
- 1 кафеена чашка олио
- бяло брашно
- 1 супена лъжица с връх какао
Бананите се намачкват с вилица, към тях се добавят олиото, захарта и яйцето, всичко се разбърква. Отгоре се пресява брашното, смесено с какаото и бакпулвера. Брашното е толкова, че да се получи гъсто тесто, което се гребва с лъжицата и се лее от нея на тежки вълни. Разпределя се във формички за мъфини и се пече на 180 градуса до суха клечка. Получават се 13 меки и сочни кексчета със силен вкус на банан и какао, които се разграбват тъй бързо, че едва опазих последното за снимка.
1 коментар:
Чудесно приложение си им намерила на бананите, чудни и вкусни кексчета.
Поздрави! :)
Публикуване на коментар