сряда, 20 февруари 2013 г.

Ябълкови палачинки

Палачинки с ябълки
Продукти:
  • 2-3 пръхкави ябълки
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. захар
  • малко олио или разтопено масло
  • 1 пакетче бакпулвер
  • брашно, колкото да се получи тесто, по-гъсто от боза (като за американски палачинки)
  • канела, джинджифил на прах, ванилия
Обелените ябълки се настъргват на ситно ренде, разбъркват се със захарта, яйцата, ароматите и мазнината. Добавя се прясното мляко. Накрая отгоре се пресява брашното с бакпулвера и се разбърква кратко. В нагорещен тиган се сипва по 2/3 черпак от сместа. Получават се 8-9 палачинки. Ябълките могат да се сменят с добре узрял банан или да се направи смес от ябълка и банан.

5 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Никога не съм опитвала различни палачинки от класическите. Но тези звучат много вкусно и ароматно.
Поздрави за идеята!

Radolsava Yaneva каза...

И най-важното: бързи и лесни. Много добре си отиват с медец :)

megan каза...

Дали ще стане, ако сменя млякото, с газирана вода например?

Radolsava Yaneva каза...

Ще стане, даже с обикновена, негазирана вода, но трябва да е по-малко количество от млякото.

Анонимен каза...

Много са хубави(одобрени от тинейджър,който вече почти не яде готвено).За съжаление канелата ми беше свършила и сложих ванилия,но с канела ще са по-добри.