четвъртък, 30 август 2012 г.

Бадемови бисквитки

Бадемови бисквитки
Много са лесни за правене, вървят идеално към чай и кафе, защото са сухи и хрупкави, но все пак крехки и топящи се в устата, а не зъботрошачки като едновремешните курабии, поръсени със захар.

събота, 25 август 2012 г.

Ореховки

ореховки

Наскоро ми попадна една книга за десерти, издание 1992 година, прегледах я и ми се стори, че рецептите в нея ще са добри, макар и скромни откъм продукти.

неделя, 19 август 2012 г.

Ябълков пай с ванилов крем

ябълков пай

Знаете ли костенурчето Франклин? Неговият най-любим десерт е боровинковият пай с мухи, а мама Костенурка е ненадмината в приготвянето му.

четвъртък, 16 август 2012 г.

Торта "Мария"

шоколадова торта с лек мус

Тортата е правена за детски празник, трябваше да стигне за обичайните обитатели на площадката пред блока и за техните родители, затова е голяма и дебела.

понеделник, 13 август 2012 г.

вторник, 7 август 2012 г.

Бананов сладолед

бананов сладолед

От няколко месеца една рецепта непрестанно ми се навира в очите, визуализира се на монитора ми буквално отвсякъде, какъвто и сайт да отворя, хоп - невероятен бананов сладолед, който се прави само от банани и е невероятно вкусен - да, бе, да ...

неделя, 5 август 2012 г.

Шоколадова торта с портокалов крем

Шоколадова торта с портокалов крем

Имам няколко буркана сладко от портокалови кори в хладилника. Вкусно е, но вече ми е трудно да измислям къде да го влагам. Идеята за портокалов крем ми дойде случайно, но пък си заслужава да я споделя, защото се оказа много сполучлива.

Шоколадов блат

шоколадов блат за торта

Това е много лесен за приготвяне блат, който винаги се получава (нещо, което не може да се каже за пандишпана), вкусен е, а и е достатъчно мек и сочен, за да не е нужно да се напоява допълнително.